Χιονοδρομικό - Ξενώνας Άρτεμις

Η Ευρυτανία είναι ένας επίγειος παράδεισος και κάθε εποχή έχει τη δικιά της ξεχωριστή ομορφιά. Το Χειμώνα τα πάντα ντύνονται στα λευκά και το Χιονοδρομικό μας κέντρο σας περιμένει να ζήσετε την περιπέτεια, κάνοντας ski, snowboarding ή απλά για να απολαύσετε τον καφέ σας στο σαλέ δίπλα στο τζάκι.

Η Άνοιξη είναι γεμάτη χρώματα. Το πράσινο κυριαρχεί παντού και τα ανθισμένα δέντρα αλλάζουν ακόμα και την πιο μελαγχολική διάθεση. Τα ποτάμια μας είναι γεμάτα νερό και οι λάτρεις  των σπορ μπορούν να δοκιμάσουν ράφτινγκ και καγιάκ στον Αγραφιώτη, τον Καρπενησιώτη η τον Κρικελλοπόταμο, τον Ταυρωπό ή τον Τρικεριώτη και κάνιονιγκ στο φαράγγι της Βίνιανης ή στο φαράγγι του Βόθωνα. Οι πιο συντηρητικοί μπορούν απλά να κάνουν πεζοπορία στα όμορφα μονοπάτια μέσα στην παρθένα ευρυτανική φύση. Τα κοντινά χωριά είναι τέλεια για ημερήσιες αποδράσεις και σε κάθε χωριό θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια με ντόπιο κρασί και νόστιμο φαγητό.

Το καλοκαίρι, το Καρπενήσι είναι η ιδανική απόδραση για να ξεφύγει κάποιος από τον καύσωνα των αστικών κέντρων ή του κάμπου.

Μια εκδρομή στο φαράγγι Πανταβρέχει είναι το απόλυτο must για όσους αναζητούν την περιπέτεια στην άγρια φύση. Μια πιο εύκολη διαδρομή (με αναρρίχηση για όσους το επιθυμούν) είναι η διαδρομή στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς μέσα από έλατα, ιτιές, πλατάνια, γραφικά ξύλινα γεφυράκια και μικρούς καταρράκτες.

Και φυσικά μπορείτε πάντα να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στη λίμνη των Κρεμαστών και να επισκεφτείτε το κοντινό μοναστήρι της Τατάρνας.

Μια άλλη επιλογή για όσους δεν συμπαθούν την περιπέτεια είναι να έλθετε να μαζέψουμε ρίγανη, τσάι του βουνού ή άλλα αρωματικά βότανα και φρούτα του δάσους.

Το Φθινόπωρο έχει πάλι το δικό του χρώμα. Φύλλα,  Φύλλα, Φύλλα παντού που δίνουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα στην φύση. Καρύδια, κάστανα, φασόλια και άλλα ντόπια προϊόντα είναι σε αφθονία και πολλές γιορτές τσίπουρου και κάστανου σας περιμένουν.

Φυσικά υπάρχουν πόλοι έλξης όλο το χρόνο. Το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Πολλά γκρουπάκια νέων αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων περπατάνε τα 30 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι μέχρι τον Προυσσό στα μέσα Αυγούστου για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη Χάρη της Παναγίας.

Έχετε ακούσει για τα ”Τσαγκαράλωνα”;  Λοιπόν αυτή είναι μια άλλη επιλογή για ημερήσια απόδραση και η τέλεια τοποθεσία για τις τέλειες φωτογραφίες της χρονιάς. Δίπλα στο χωριό Φιδάκια τα ”Τσαγκαράλωνα” είναι το ιδανικό μέρος για πικ νικ στην φύση. Είσαστε ψηλά στο βουνό και έχετε την λίμνη των Κρεμαστών στα πόδια σας. Να μην ξεχάσετε να καθίσετε στον πέτρινο θρόνο. Θα με θυμηθείτε…

Λοιπόν… αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορείτε να κάνετε στον τόπο μας. Ακόμα το σκέφτεστε;